Min klädsmak: Tips och råd

På jobbet ger jag folk klädråd. Men hur gör jag själv då? Jag älskar kläder och har mina egna små knep för att känna mig snygg både till vardagen och till fest. Min klädsmak skulle jag beskriva som stilren, men ändå avslappnad. Jag tycker att den optimala outfiten ska vara både sofistikerad och bekväm. När helgen kommer kan jag dock festa till det med ett par klackar eller så. Jag tycker även om guldsmycken.

Några tips

Jag tänkte skriva om några enkla råd, så att du kan känna dig snygg både till vardagen och till fest. Allt beror på din kroppstyp, hårfärg och egna smak.

  • Om du har breda höfter ska du kompensera genom att ha ljusa och toppar med mönster. Detta balanserar ut din kropp. Vice versa gäller, om du har bred överkropp.
  • Leta efter “oväntade” element. Låt en kompis peka ut något som skulle passa dig, och ge det en chans. Kanske så blir du överraskad. Man är oftast väldigt kritiskt till nya saker, och tror att man vet vad som passar och inte. Jag lärde mig precis att jag klär i cerise!
  • Om du har vida kontraster i form av till exempel mörkt hår och ljus hy, kan du med fördel ha på dig ganska starka färger. Om du däremot inte har starka kontraster (kanske mellanblont hår och mellanljus hy), så bör du klä dig i mer “dammiga” och mjuka färger. Allt handlar om att du inte ska försvinna i dina kläder, utan förbättras!

Kläder som kläder, eller?

Ja, inte enligt mig i alla fall. Jag tycker att kläder både representerar och förskönar en människa. jag låter personligen mina kläder berätta för omgivningen om mitt känslotillstånd. Om jag har mörkare kläder så kanske det flaggar för att jag är lite låg.

Men sen har ju såklart mina signum, i form av en avslappnad blus och svarta jeans. Ett par Converse till det så är man klar!