Mina shoppingrundor

En av mina favoritsysselsättningar är att shoppa. Jag älskar känslan av nya kläder mot huden. Ibland säger såklart plånboken emot, och då tänker jag en extra gång innan jag köper något. Via mitt jobb får jag dock många rabatter och andra avdrag. Att shoppa är ett intresse jag har haft i många år, ända sedan jag var barn har jag älskat införskaffandet av nya plagg. Att förnya sig själv, speciellt mellan varje årstid, är ett spännande sätt att lära känna sig själv.

Shopping på tid

Ibland roar jag mig med att ta tid på mina shoppingrundor. En gång samlade jag ihop en hel outfit på fyra minuter. Utöver det tycker jag att man ska få ta sin tid.

När jag shoppar med kompisar kan det ibland ta flera timmar, vilket bara är ett nöje. Man kan även klämma in en fika däremellan, så att man har kraft för lite mer.

Lägg upp en budget

Om du också gillar att shoppa så har jag lite tips för att inte bli ruinerad. Här kommer dessa:

  • Lägg upp en budget varje månad, så att du inte hamnar i negativa ekonomiska situationer
  • Handla aldrig något du inte behöver
  • Tänk till om du egentligen vill något annat, ring en kompis om du bara har tråkigt. Istället för att internethandla

Klänningar

Min favoritsak att shoppa är klänningar. Jag älskar känslan av femininitet och fladdrande tyger. En klänning kan man ha både till vardagen och fest, även om alla klänningar inte passar till alla tillfällen. En maxi-klänning ska du hellre ska ha till en mer proper fest, medan en kort och skjortliknande klänning passar till jobbet. Dra på ett par strumpbyxor och sneakers så är du klar.

Maxi-klänningen som jag nämnde ovan är min favoritklänning. Den är både elegant och avslappnad. Det finns maxi-klänningar för soliga semestrar och bröllopsfiranden.