Mina vänner: Vikten av tjejkompisar

Jag älskar mina kompisar. Många av dem har varit med mig sedan lågstadiet, medan vissa har tillkommit med åren (inte minst från gymnasiet och jobbet). Jag har en ganska så vid cirkel av vänner som träffar ganska ofta. Men är det något jag lärt mig så är det att man måste arbeta med sina relationer. Ett starkt vänskapsband tar tid och arbete, när ett bråk startar kan jag inte skrika elaka ord och sedan lämna, nej, vi måste lösa vår konflikt på plats. Ibland kan man dock skiljas åt för natten. Men då är det viktigt att man hörs av följande dag.

Mina tjejmiddagar

En gång om månaden anordnar jag en tjejmiddag. Där bjuder jag in mina fem närmsta väninnor, så vi kan snacka skit och dricka bubbel. Oftast lagar vi middag ihop eller köper med oss sushi eller dylikt. Jag tycker det är viktigt att värna om sina relationer, och därför fungerar dessa tjejmiddagar som ett sätt att komma varandra närmare. Jag vill att både jag och mina vänner ska känna sig sedda av varandra, så att man kan berätta om jobbiga saker.

Oftast så slutar tjejmiddagen med en mysig filmkväll och att någon sover över. Men ibland så går vi ut och festar.

Vänner inom familjen

Men vänner finner man inte bara hos utomstående. Jag är väldigt nära min familj, speciellt min syster. Vi ses nästan en gång i veckan, för att prata om allt och inget. Men nu när hon fött sin lilla dotter blir det lite mindre av den varan. Men det är inget att sörja, jag har stor förståelse för det. Dessutom talar vi i telefon nästan en gång om dagen, och det räknas väl! Häromdagen var jag även och hälsade på hos henne och den nyfödde, och det var jättetrevligt. Jag tror att jag och min nya systerdotter kommer bli bästa vänner.